Thursday 9 May 2013

Chocoladepudding





We zijn hier met behoorlijk wat Vlaamse mamaatjes in Sydney. Onlangs had een van de mamaatjes een acuut tekort aan poederzakjes met chocoladepudding en ook vanillepudding.  Twee andere mamaatjes schoten onmiddellijk in actie. We trokken naar de supermarkt en met een zak vanillepoeder pudding gingen we aan de slag. Heerlijke pudding dat werd ook door een Vlaamse papa toegegeven. Maar wat te doen met de chocoladepudding? 

Ik kon me nog een avond in Leuven herinneren. Goesting in iets zoet, maar niks in de kast, dan maar wat in de boerinnenbond kookboek gebladerd en ik had toch wel ingrediĆ«nten voor iets zoet in huis. Chocoladepudding! 

Met de hulp van de schoonmama kwam het recept in Australiƫ terecht en Kaat was er helemaal mee akkoord om vandaag een poging te ondernemen.


Wat hebben we nodig. Voor 4 porties.
(wij maakten de helft van dit recept en hadden nog 4 behoorlijke potjes pudding)

150gr chocolade
1l melk
100gr suiker
60gr maiszetmeel 


Los het maiszetmeel op in een beetje koude melk. Smelt de chocolade in de rest van de melk. Voeg de opgeloste maiszetmeel en suiker toe. Laat goed doorkoken en giet in potjes. 


chocolade in stukjes breken en proeven


Pot uitlikken!

Goedgekeurd door Kaat! 












No comments:

Post a Comment