Monday, 18 February 2013

Bananenbrood




Het was weer eens tijd voor een bakmomentje. Kaat werd helemaal vrolijk toen ze de tafel vol zag staan met bakbenodigdheden. Eerst de bloem met een lepel in de cup scheppen. Ze werken hier officieel met het metrisch systeem. Maar babietjes worden vaak nog geboren in ponden en de recepten staan vol met cupmaten (die voor de suiker en bloem dus) Ik heb mezelf dan ook de matroesjka cups (M cups) cadeau gedaan en ik moet zeggen dat ik het best wel fijn vind om met cups te bakken. 


Daarna is het tijd om de banaan te pletten. Dat is een beetje moeilijk maar mama plet mee. Bij het toevoegen van de melk moet Kaat heel hard lachen want met melk knoeien wel dat mag anders niet. 


Dan samen alles onder elkaar mengen en proeven van het deeg. Kaat heeft het wat moeilijk want het deeg is zo lekker en toch moet dat in de oven voor ze er echt veel van mag eten.


De taart zelf is heerlijk, zo heerlijk dat ze al snel op is. Kaatjes papa smult er ook van. Het beloofde stuk taart geraakt niet bij de vriendin, dus volgende week komt er vast een nieuw bakmoment zodat de vriendin ook een stukje taart krijgt. 

Krijgen jullie er ook al honger? Hier is het recept!

125g ongezouten boter
120g suiker
2 eieren
160g volkoren bloem
75g witte bloem
4 rijpe bananen (heel rijp, zwart dus bijna)
60ml melk
1 tl natriumbicarbonaat

Verwarm de oven voor op 180graden
Vet een 22cm ronde bakpan in
Klop de boter en suiker met een mixer tot ze dik en bleek is
Voeg de eieren toe, 1 per 1
Roer voorzichtig de bloem onder het deeg
Plet de bananen in een aparte kom en voeg de melk en natriumbicarbonaat toe
Roer het bananenmengsel voorzichtig onder de bloem
Bak 50-60 min in de oven
Laat 5 min afkoelen in de bakvorm en laat dan verder afkoelen op een metalen rek.


No comments:

Post a Comment