Vandaag is het vrijdag en tijd om te genieten van warme thee, een heerlijke rode besjes thee.
Maar eigenlijk wou ik het hebben over het stukje taart dat erbij hoort. Ik probeer gezonde taarten te bakken nu Kaat er ook van eet. Deze taart is een appel en pecannotentaart. Er zit minder suiker en golden syrup in dan in het originele recept en ik heb ook de helft van de bloem door volkoren bloem vervangen. Maar ik denk dat er best nog wat minder suiker in de taart kan.
Voor de mensen in Belgie die zich net zo winters voelen als ik... het recept
150g ongezouten boter
120g bruine suiker
120g golden syrup
200ml melk
125g witte bloem
125g volkoren bloem
1,5 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 eitjes, opgeklopt
75g pecannoten, grof gehakt
2 groene appels, in stukjes
- oven op 180 graden, 1,5L bakvorm invetten
- boter, suiker en golden syrup al roerend opwarmen op een laag vuur tot het 1 geheel vormt
- melk erdoor roeren en laten afkoelen (vergeet niet om straks deze pot uit te likken :)
- bloem, bakpoeder en kaneel in een kom mengen
- gaatje maken en afgekoeld melkmengsel toevoegen
- roeren met een houten lepel tot alles gemengd is
- eitjes, appels en noten voorzichtig onder mengen
- bak ongeveer 50min of tot er een prikker proper uitkomt
- 5 min in de pan laten afkoelen
Smakelijk!
No comments:
Post a Comment